El punt de partida

historia instalacionsTornar als orígens, buscar què van fer els pioners de l’Alzinar per recuperar el seu esperit. I en els inicis de la societat actual trobem la primera pista esportiva i la primera piscina de Masquefa, dos elements bàsics per entendre l’evolució de l’entitat i del poble. En la nostra pista es troben les primeres imatges de l’hoquei a Masquefa, els primers equips de futbol sala o el primer espai on els escolars van fer classes de gimnàstica. Per tant, és un espai totalment arrelat a la història de l’esport masquefí. I que es pot dir de la nostra piscina? Espai d’esbarjo estival que ha unit col•lectivament generacions i generacions. L’Esperit social de l’Alzinar també es troba en el servei públic que la piscina ha estat i és per als veïns de Masquefa.

 

Però el resultat del diagnòstic també permet veure que l’Alzinar, la pista i la piscina són infraestructures amb greus problemes de sostenibilitat que cal corregir. La nostra pista ha de viure! Els seus metres quadrats no poden estar morts 360 dies a l’any. La nostra piscina, si vol continuar tenint la funció social actual ha de millorar les seves instal•lacions i equipaments i adequar-los a les necessitats del moment. Les infraestructures de l’Alzinar es degraden dia a dia, any rere any. I no podem estar parats davant aquest escenari. En definitiva, o s’activa el patrimoni o bé la supervivència de l’entitat corre un greu perill.

Una resposta a El punt de partida

  1. Retroenllaç: El futur de l’Alzinar ja és aquí! #cultura #esport i #esperit social | L'Alzinar, Societat Recreativa i Cultural

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s