II Concurs d’(auto)biografies lingüístiques

Benvolguts Socis

Ens complau informar-vos que ja está en marxa el II Concurs d'(auto)biografies lingüístiques

La Fundació Aurèlia Figueras, el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona, juntament amb L’Alzinar, societat recreativa i cultural de Masquefa convoca el II Premi internacional d’(auto)biografies lingüístiques.
L’autobiografia lingüística és la descripció de les experiències d’una persona en relació amb les llengües, ja sigui formes d’aprenentatge, llengües del seu entorn, formes de transmissió familiar i, en fi, qualsevol experiència relacionada amb la llengua i les llengües. També formen part del projecte les biografies lingüístiques que descriguin l’experiència lingüística d’altres persones, per exemple, mitjançant treballs periodístics. L’objectiu d’aquest projecte és crear un fons documental al qual s’hi pugui accedir lliurement i, eventualment, realitzar activitats com ara projeccions de documentals, simposis, tallers, activitats didàctiques, etc.
El format és lliure i la llengua, ja sigui oral o de signes, també. En els casos en què l’original no sigui en català s’haurà d’acompanyar d’una traducció, subtítols o qualsevol instrument que permeti la lectura o audició en català. Es podran presentar textos escrits, en suport audiovisual (o d’àudio/vídeo) i en qualsevol gènere (monòlegs, entrevistes, narracions, poemes, còmic, etc.).
El premi es convoca anualment amb aquestes bases:
1. El concurs és obert a tothom
2. S’hi poden presentar tots els documents que puguin considerar-se biografies i autobiografies lingüístiques.
3. La llengua del treball és lliure. S’haurà d’aportar una versió en català quan la llengua del treball sigui una altra.
4. El format del treball és lliure. Es poden presentar treballs escrits (diaris, entrevistes, narracions, poemes), orals o signats (monòlegs, diàlegs, entrevistes, documentals).
5. El suport del treball és lliure. Es poden presentar textos, gravacions, audiovisuals, etc.
6. En cas que els treballs no siguin autobiogràfics, caldrà l’autorització de la persona o persones biografiades, o dels seus descendents si cal.
7. El Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades farà una primera selecció de treballs i el jurat serà l’encarregat de distribuir l’import del premi.
8. L’import del premi és de 3000€ que es podran repartir en diferents categories o treballs a criteri del jurat.
9. El veredicte del jurat serà inapel·lable.
10. Es valoraran especialment l’originalitat, la qualitat del text i l’interès de la biografia.
11. Tots els treballs presentats que no siguin reclamats per escrit a L’Alzinar abans d’un mes des de la publicació dels resultats, passaran a formar part del fons documental de la Fundació Aurèlia Figueras.
12. L’acceptació del premi implica la cessió dels drets de difusió i publicació a les entitats organitzadores.
13. El termini per al lliurament dels treballs és el 15 de setembre de 2015. El resultat es farà públic el 22 de novembre en el transcurs d’un acte organitzat per L’Alzinar a Masquefa.
14. Un cop s’hagi fet públic el resultat, els treballs guanyadors seran accessibles a través d’Internet. Els treballs no reclamats seran consultables exhaurit el termini de reclamació.
15. La segona edició del premi incorpora una nova categoria en col·laboració amb la Xarxa Vives d’Universitats, les bases d’aquesta categoria es faran públiques en un annex de la present convocatòria.
http://www.gela.cat/doku.php?id=autobiografies
alzinar@ateneus.cat

11794576_846769968743250_1110983337340630917_o

Quant a lalzinar

L'Alzinar, Societat Recreativa i Cultural de Masquefa. Dinamitza la vida cultural del municipi a través de les seves accions i el desenvolupament de projectes culturals
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s