Carta als socis sobre la rescissió del conveni de la piscina per part de l’Ajuntament de Masquefa

L’AJUNTAMENT DE MASQUEFA RESCINDEIX EL CONVENI DE LA PISCINA QUE MAI HA COMPLERT

Benvolguts socis,

cropped-logo-alzinar2013.pngLa Junta directiva us fa arribar el present escrit per tal d’informar-vos de la situació que la nostra entitat pateix degut als reiterats incompliments i pressions rebudes per part del Govern de l’Ajuntament de Masquefa. Darrerament s’han produït múltiples episodis: competència deslleial, duplicitat de serveis, crits, amenaces i coaccions a la nostra llibertat d’expressió i acció, intents de dinamitar seccions de l’Alzinar i apropiacions indegudes, sense cap mena d’escrúpols, d’algunes de les nostres festes mes pròpies. L’objectiu d’aquest assetjament és competir i desprestigiar amb fins que desconeixem.

El darrer d’aquests episodis ha sigut especialment greu perquè trenca amb 52 anys d’història i col·laboració entre l’Ajuntament i l’Alzinar pel que fa a l’ús públic i per a tot el poble de la piscina de l’Alzinar. La piscina es va fer amb l’esforç de la nostra gent treballant i construint-la amb les seves pròpies mans i moltes generacions de masquefins s’han esforçat per tenir a punt la piscina d’estiu per tot el poble any darrera any. Aquesta història d’esforç i treball va ser liquidada el passat Ple Municipal del 18 de setembre en el que és va rescindir el conveni de col·laboració signat l’any 2007 entre l’Ajuntament i l’Alzinar pel servei de piscina amb els vots a favor de 7 dels 8 regidors del Govern de Masquefa. Sorprenentment alguns d’ells i en especial l’alcalde encara són socis de l’entitat, malgrat sembla que la vulguin destruir enlloc de mantenir.

L’argument principal per la rescissió del conveni és que l’Alzinar no ha complert el conveni al no presentar liquidacions ni pactar els preus de piscina. La carta que tots el socis abonats de piscina vàreu rebre amb data de 1 de juliol on es retornava un 10% de l’abonament per l’acord de preus a canvi de 5.000 € d’ajuda per les obres de rehabilitació, desmenteix aquest darrer argument. L’Alzinar va retornar un 10% a tots els abonats complint lo acordat, però dels 5.000€ de l’Ajuntament encara no hem vist ni un cèntim.

El passat 12 de maig, ara fa mes de cinc mesos, el Ple Municipal aprovava un ajut de 10.000 € per la rehabilitació de la piscina en la que l’Alzinar ha invertit 35.000 € de la nostra butxaca. En el mateix acord l’Alzinar donava accés gratuït als nens i joves dels Casals d’estiu i de l’assistència social a la piscina Tots aquests nens i joves han gaudit la piscina aquest estiu. L’Alzinar ha presentat totes les factures i els comprovants de pagament, però d’aquests 10.000€ tampoc hem vist ni un cèntim.

Què l’equip de govern no pagui i incompleixi els pactes de piscina no és una novetat. Els socis de l’Alzinar heu de saber que hem assumit el 100% de les pèrdues en els darrers 5 anys, malgrat que la clàusula cinquena del conveni diu clarament que les pèrdues s’assumiran al 50% entre l’Alzinar i l’Ajuntament. El govern no ha assumit mai ni un cèntim de les pèrdues.

L’inici d’aquest conflicte comença les temporades 2009 i 2010 quan l’entitat va presentar tota la liquidació de les temporades amb unes pèrdues aproximades de 20.000€. Malgrat les reiterades peticions de l’Alzinar a fer efectiu el conveni, el Govern mai va complir i la seva morositat va posar en greu perill la viabilitat econòmica de l’Alzinar. Mai es va rebre resposta al respecte, limitant l’aportació municipal a una mà de pintura l’any 2011.

L’any 2011, l’Alzinar ja no va presentar preus… algú pactaria preus amb qui incompleix reiteradament els tractes? Pensem que ningú. Les temporades 2012 i 2013, com tots sabeu la gestió de la piscina la va ser externalitzada a través d’ una empresa, concretament Llop Gestió de l’Esport, per tal de no perdre més diners i no haver d’assumir més pèrdues. L’Ajuntament hi va estar d’acord, la prova està en que en aquests anys no tenim cap reclamació de liquidacions de piscina.

La morositat del Govern de Masquefa ha impedit aquests anys més inversió i entre d’altres coses, establir una política de preus molt més reduïda per tothom, tal i com l’Alzinar sempre ha desitjat. Podem dir sense por a equivocar-nos que la piscina de l’Alzinar és la instal·lació d’ús públic amb el cost més reduït per l’administració de tota la comarca. A Masquefa des del 2009 l’Administració local només ha assumit l’aigua, la resta de despeses: obres, manteniment, reparacions i pèrdues a dia d’avui les hem assumit nosaltres, els socis de l’Alzinar. Entre els anys 2009 i 2013 el Govern de Masquefa ha generat un deute amb l’entitat d’aproximadament 25.000€.

Tot i així, l’Ajuntament ha resolt anticipadament el conveni de la piscina i fa una reclamació a l’Alzinar d’un import de 8.000€ en concepte d’imports no amortitzats per culpa de la mateixa resolució anticipada del conveni. Tant aquesta decisió com la pròpia rescissió del conveni és un despropòsit jurídic que deixa l’entitat desemparada i per tant es prendran les mesures legals que siguin pertinents.

Fins avui, la Junta havia optat per no entrar en un conflicte obert amb el Govern de Masquefa, però ha arribat el moment de què en la propera assemblea els socis decideixin quina línia d’actuació s’ha de marcar davant d’aquest assetjament que l’entitat està rebent. En aquests darrers anys la imatge de l’Alzinar respecte a la piscina s’ha vist deteriorada a conseqüència de les critiques sobre els preus i desqualificacions injustes causades per la morositat del Govern, i no estem disposats a continuar amb aquesta situació.

La voluntat de la Junta és que la piscina de l’Alzinar continuï tenint la funció social que sempre ha tingut en el seu ús públic. Aquest ha estat sempre l’esperit de l’Alzinar i de la bona gent que la va construir en hores lliures i amb les seves mans. Què continuï sent així només és qüestió de voluntat i responsabilitat.

LA JUNTA.

Us podeu descarregar la carta que rebreu a casa aquí.

Anuncis

Quant a lalzinar

L'Alzinar, Societat Recreativa i Cultural de Masquefa. Dinamitza la vida cultural del municipi a través de les seves accions i el desenvolupament de projectes culturals
Aquesta entrada s'ha publicat en piscina i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s