Concurs Internacional d'(Auto)biografies Lingüístiques

Benvolguts socis,

Us convidem a la presentació del I Concurs Internacional d'(Auto)biografies Lingüístiques, que l’Alzinar organitza conjuntament amb la Fundació Aurèlia Figueras i el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona.

Quan: Dissabte, 24 de maig

Lloc: Sala d’Actes de l’Alzinar. Plaça de Josep Ma. Vila s/n, Masquefa (Barcelona)

Hora: 17.30 h

Què és una (auto)biografia lingüística?

És la descripció de les experiències d’una persona en relació amb les llengües, ja sigui formes d’aprenentatge, llengües del seu entorn, formes de transmissió familiar i, en fi, qualsevol experiència relacionada amb la llengua i les llengües. També formen part les biografies lingüístiques que descriguin l’experiència lingüística d’altres persones, per exemple, mitjançant treballs periodístics

Concurs Internacional d'(Auto)biografies Lingüístiques:

L’Alzinar de Masquefa, juntament amb la Fundació Aurèlia Figueras i el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona, convoca el I Premi d’(auto)biografies lingüístiques.

Amb aquest projecte, volem ampliar el concepte d’autobiografia lingüística. L’objectiu d’aquest projecte és crear un fons documental al qual s’hi pugui accedir lliurement i, eventualment, realitzar activitats com ara projeccions de documentals, simposis, tallers, activitats didàctiques, etc.

El format és lliure i la llengua, ja sigui oral o de signes, també. En els casos en què l’original no sigui en català s’haurà d’acompanyar d’una traducció, subtítols o qualsevol instrument que permeti la lectura o audició en català. Es podran presentar textos escrits, en suport audiovisual (o d’àudio/vídeo) i en qualsevol gènere (monòlegs, entrevistes, narracions, poemes, còmic, etc.).

Exemples

Text d’ Alina Moser

Vídeo de Flor Canche

Vídeo de Joan-Daniel Bezsonoff

Bases del concurs:

El premi es convocarà anualment amb aquestes bases:

 1. El concurs és obert a tothom
 2. S’hi poden presentar tots els documents que puguin considerar-se biografies i autobiografies lingüístiques.
 3. La llengua del treball és lliure. S’haurà d’aportar una versió en català quan la llengua del treball sigui una altra.
 4. El format del treball és lliure. Es poden presentar treballs escrits (diaris, entrevistes, narracions, poemes), orals o signats (monòlegs, diàlegs, entrevistes, documentals).
 5. El suport del treball és lliure. Es poden presentar textos, gravacions, audiovisuals, etc.
 6. En cas que els treballs no siguin autobiogràfics, caldrà l’autorització de la persona o persones biografiades, o dels seus descendents si cal.
 7. El Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades farà una primera selecció de treballs i el jurat serà l’encarregat de distribuir l’import del premi.
 8. L’import del premi és de 3000€ que es podran repartir en diferents categories o treballs a criteri del jurat.
 9. El veredicte del jurat serà inapel·lable.
 10. Es valoraran especialment l’originalitat, la qualitat del text i l’interès de la biografia.
 11. Tots els treballs presentats que no siguin reclamats per escrit a L’Alzinar abans d’un mes des de la publicació dels resultats, passaran a formar part del fons documental de la Fundació Aurèlia Figueras.
 12. L’acceptació del premi implica la cessió dels drets de difusió i publicació a les entitats organitzadores.
 13. El termini per al lliurament dels treballs és el 15 de setembre de 2014. El resultat es farà públic el 22 de novembre en el transcurs d’un acte organitzat per L’Alzinar a Masquefa.
 14. Els treballs s’hauran d’enviar a l’adreça alzinar@ateneus.cat indicant: Nom i cognoms del concursant, adreça postal completa, adreça electrònica i telèfon de contacte.
 15. Un cop s’hagi fet públic el resultat, els treballs seran accessibles a través d’Internet. Els treballs no reclamats seran consultables exhaurit el termini de reclamació.

Quant a lalzinar

L'Alzinar, Societat Recreativa i Cultural de Masquefa. Dinamitza la vida cultural del municipi a través de les seves accions i el desenvolupament de projectes culturals
Aquesta entrada s'ha publicat en Premis i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s